Niemand zit te wachten op een ongezonde werkomgeving met te hoge temperaturen in de zomer, te lage temperaturen in de winter, te weinig frisse lucht, te veel vervuiling, etc. Met andere woorden: je streeft naar een comfortabel werkklimaat met voldoende schone lucht, ventilatie en de juiste temperatuur, afgestemd op productie en medewerkers, het liefst zo duurzaam mogelijk en tegen lage kosten. Zodat medewerkers optimaal kunnen functioneren.
Elke industrie zijn eigen situatie
Elke industrie heeft haar eigen klimaat en daarmee spelen andere factoren een rol in de klimaatbeheersing. De metaalindustrie heeft bijvoorbeeld te maken met vervuiling en vrijkomende warmte. De voedingsmiddelenindustrie en farmacie wil voedsel en medicijnen beschermen tegen contaminatie en distributiecentra hebben in de zomer vaak te kampen met een warmteprobleem. Maar ook in andere omgevingen kan de luchtkwaliteit een rol spelen bij het soepel laten verlopen van de productie. Of wat denk je van betere prestaties in kantoren en klaslokalen door de luchtkwaliteit te waarborgen.
Monitoren binnenklimaat
Om de kwaliteit van je producten en werkstandaarden te kunnen garanderen aan je afnemers, is een goed werk- en binnenklimaat belangrijk. Daarbij komt dat ook andere partijen een mening over het werkklimaat in jouw werkomgeving hebben. Denk bijvoorbeeld aan werknemers, overheden en opdrachtgevers; drie redenen om dit probleem serieus te nemen.
Sensoren en transmitters spelen een grote rol bij het monitoren van de kwaliteit van het binnenklimaat. Deze meters zijn noodzakelijk om de omgeving te controleren en de omstandigheden in een ‘optimale ‘ conditie te houden voor opslag van goederen en grondstoffen, productie, werkklimaat, etc.
Luchtvochtigheid en temperatuur
Om de indoor-luchtkwaliteit constant te houden, draait het vaak om het goed regelen van vochtigheid en temperatuur. Een te hoge luchtvochtigheid en temperatuur kunnen zorgen voor een verscheidenheid aan problemen, variërend van ongezonde biologische verontreinigende stoffen, tot het verwoestende effect van vocht op constructiematerialen. Lage luchtvochtigheid kan impact hebben op de gezondheid van mensen en zorgen voor hoofdpijn, irritatie aan de ogen, zere keel, droge huid etc. Normaal gesproken is een 40 tot 70% luchtvochtigheid bestempeld als acceptabel.
Veelzijdige producten
Hitma heeft een reeks van sensoren en transmitters van Kimo in het assortiment die ideaal zijn om te gebruiken voor utiliteitsgebouwen en de industriële sector, maar ook voor operatiekamers, cleanrooms en de agrifoodsector. De veelzijdigheid van deze instrumenten is een belangrijk kenmerk.
Om een voorbeeld te noemen; de 310-serie meet combinaties van druk, temperatuur, vochtigheid, luchtstroom, luchtsnelheid, CO en Co2. Het bereik van de parameters, de nauwkeurigheid van de metingen en de alarmsystemen zorgen voor talloze toepassingsmogelijkheden.
Kortom, het maakt dus eigenlijk niet uit in welke sector je werkt, we hebben altijd een sensor of transmitter die geschikt is voor jouw toepassing! Bent u ook op zoek naar oplossingen voor uw industrie, neem dan gerust contact met me op.